h1

“MITJA DOTZENA D’OUS” A SANT CUGAT

29 Setembre 2010

Mitja dotzena d’ous a Terrassa i Mitja dotzena d’ous a Sant Cugat del Vallès no fan Una dotzena d’ous, sinó que són la mateixa Mitja dotzena d’ous posseïda per un desfici irresistible que l’ha empès a cuinar una truita cultural entre el conjunt de monuments pre-romànics de Sant Pere de Terrassa i el claustre romànic del monestir de Sant Cugat.

Contemplant les imatges que poblen els capitells i murals romànics hom troba comprensible que esperits poc o molt fantasmals vulguin trobar-se en llocs on hi ha monuments d’aquest estil i apareixen sirenes amb dues cues, grius angelicals, monstres inexplicables i dracs altius, que són, pel cap baix, éssers fantàstics. Com alguns personatges de Mitja dotzena d’ous.

Fotografia amb un cert toc romàntic del claustre de Sant Cugat del Vallès, pels volts de 1920, que a hores d’ara resultaria impossible d’obtenir després de la darrera intervenció en aquest espai d’arqueòlegs i tècnics de conservació de monuments (arxiu JP)

La trobada serà a la llibreria Abacus de Sant Cugat del Vallès, carrer de la Torre número 6, el proper dijous, 30 de setembre del 2010, a les set del vespre (19.00 h).

Aquesta presentació de Mitja dotzena d’ous, repertori de les presències de l’ànima segons Jordi Pijoan, arqueòleg i escriptor, comptarà amb la presència del mateix autor i de Jordi Peñarroja, prologuista i presentador, amb el devot suport de mossèn Josep Maria Orteu, patró (non sanctus) d’alguna fundació, ànima pallaresa a l’exili i editor.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: